יצא לדרך מחזור 4 של המאיץ העסקי בשדרות
עיריית שדרות והסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה ציינו בשבוע שעבר את פתיחתו של המחזור הרביעי של האקסלרטור (מאיץ עסקי) MaofTech בשדרות. זאת, במטרה לקדם תרבות של יזמות טכנולוגית באזורי עדיפות לאומיים ולהנגיש אותו לתושבי ותושבות שדרות והעוטף.
השנה התמודדו מעל 70 מיזמים שביקשו להצטרף למאיץ העסקי. מתוכם נבחרו 15 מיזמים שמחציתם של היזמים משדרות והעוטף ומעל ל-30% נשים יזמיות.
MaofTech היא תכנית אקסלרטורים של הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים במשרד הכלכלה והתעשייה, המופעלת על-ידי פירמת BDO, בשיתוף הדוק עם האגף לפיתוח כלכלי-תעסוקתי בעיריית שדרות והמועצות האזוריות בעוטף.
במאיץ הנוכחי ניתן למצוא את המיזם של ויטאלי טלמן, תושב שדרות, שרוצה לעזור לאנשים שיש להם נכות בתחום האימפוטנציה, להוכיח נכות ולקבל פיצוי וטיפול בצורה קלה יותר ממה שקורה היום, באמצעות מדבקה שתפתור את הבעיה.
מיזמים נוספים הם בתחום החוסן, כמו המיזם של נעמי רסיס-טל שמגיעה ממרכז החוסן שער הנגב עם אפליקציה שעוזרת לאנשים להירגע בזמן "צבע אדום" ועד למיזמים בתחום הבניה של עינבר פישר, שמציעים דרך זולה ויעילה יותר לבדוק זכוכיות לפני התקנה בגורדי שחקים.
התוכנית שהחלה החודש, תימשך כשמונה חודשים. התוכנית מורכבת מתכנים קבוצתיים, שכוללים מידי שבוע הרצאות מקצועיות וסדנאות פרקטיות בנושאי יזמות טכנולוגית ומיומנויות עסקיות ומליווי פרטני לכל מיזם על ידי מנטורים בעלי ידע בעולמות התוכן של כל מיזם ובעלי ניסיון בהקמה או בניהול סטארטאפים או חברות הייטק במטרה לקדם כל מיזם באופן האופטימאלי עבורו.
את האקסלרטור מנהל תומר מרשל שמגיע עם למעלה מ-20 שנות ניסיון במטרה לחלוק עם היזמים החדשים באזור. "אנו גאים השנה במנעד הרחב של תחומי המיזמים והיזמים השונים והמגוונים", אמר מרשל.
ראש עיריית שדרות, אלון דוידי: "המאיץ הטכנולוגי הרביעי במספר הוא עוד אבן דרך בהפיכתה של העיר למרכז יזמות חינוכית ועסקית. הוא מצטרף לתוכניות יזמות רבות כמו יוניסטרים במערכת החינוך וכמו שתי חממות טכנולוגיות הנמצאות השנה בשלבי הקמה בעולמות של האגריטק והחוסן".